ANNOUNCEMENT: Live Wireshark University & Allegro Packets online APAC Wireshark Training Session
April 17th, 2024 | 14:30-16:00 SGT (UTC+8) | Online

Wireshark-users: Re: [Wireshark-users] Can't see http packets

From: Ronan SAVY <R.SAVY@xxxxxxxxxx>
Date: Mon, 15 Mar 2010 09:52:35 +0100
Lori,
Thank for the link but it's what i effectively did, port 16 as monitor and port 25 as mirror (try all option, mirror in, mirror out and both) No luck so far...i keep on searching why I can't see http packet.. though whe I look in my NIC statistics in wireshark I see broadcast an multicast packet

-----Message d'origine-----
De : Ronan SAVY 
Envoyé : samedi 13 mars 2010 15:31
À : Community support list for Wireshark
Objet : RE : [Wireshark-users] Can't see http packets

ok
as i said i tried every option of monitoring port, may be the restriction seeing only broadcast come from my switches configuration... any hint where i should have a look on switche restriction?
or may be on wireshark checking for unicast incoming, right?
________________________________________
De : wireshark-users-bounces@xxxxxxxxxxxxx [wireshark-users-bounces@xxxxxxxxxxxxx] de la part de Martin Visser [martinvisser99@xxxxxxxxx]
Date d'envoi : samedi 13 mars 2010 11:35
À : Community support list for Wireshark
Objet : Re: [Wireshark-users] Can't see http packets

My guess is that if you are only seeing NBNS,      DHCP,      ARP,     IGMP protocol packets you are only seeing broadcasts from the rest of the network.

You might need to really check that your port mirroring is working correctly.

Regards, Martin

MartinVisser99@xxxxxxxxx<mailto:MartinVisser99@xxxxxxxxx>


On Sat, Mar 13, 2010 at 2:03 AM, Ronan SAVY <R.SAVY@xxxxxxxxxx<mailto:R.SAVY@xxxxxxxxxx>> wrote:
Hi
I would like to grab the http packet in order to have a clear view of web usage before configuring some kind of filter over my compagnie network.
Here is what I installed:
I have a Windows XP SP3 workstation with wireshark installed on it and 2 nic one is a nvidia nforce and the other a D-link DFE-530TX
I connected the D-link NIC on port 16 of my 3com 2226-SFP Plus
Behind my 3 com switch I have 5 3com baseline switches connected in cascade
On port 25 of my switch I have a Linksys BEFSX41 with on his wan my FAI modem going out on internet

I configured a port mirroring on port 16 from port 25 (I tried mirror in solo, mirror out solo, and both)
I checked that the D-link nick can work on promiscuous mode (using promqry)

When I launch wireshark from station I can't see any http traffic going out safe from SSDP protocol
I also see other packet grab from other machine on my network, packet like :

-          NBNS

-          DHCP

-          ARP

-          IGMP

Even when I browse internet on the workstation where wireshark is installed using the second NIC. I can't see the HTTP request going through

May be I did something wrong but I don't know what? I checked the advanced option of my NIC to see if there is Checksum offload option.. but nothing.

Any help would be most welcome as I have no more idea on what else I can do.
thanks

___________________________________________________________________________
Sent via:    Wireshark-users mailing list <wireshark-users@xxxxxxxxxxxxx<mailto:wireshark-users@xxxxxxxxxxxxx>>
Archives:    http://www.wireshark.org/lists/wireshark-users
Unsubscribe: https://wireshark.org/mailman/options/wireshark-users
            mailto:wireshark-users-request@xxxxxxxxxxxxx<mailto:wireshark-users-request@xxxxxxxxxxxxx>?subject=unsubscribe