Wireshark-bugs: [Wireshark-bugs] [Bug 5611] New: Restart capture turns promiscious mode back on
Date: Mon, 24 Jan 2011 10:32:38 -0800 (PST)
https://bugs.wireshark.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=5611

           Summary: Restart capture turns promiscious mode back on when
                    doing capture over rpcap
           Product: Wireshark
           Version: SVN
          Platform: x86
        OS/Version: Windows 7
            Status: NEW
          Severity: Minor
          Priority: Low
         Component: Wireshark
        AssignedTo: [email protected]
        ReportedBy: [email protected]


Build Information:
Version 1.5.0-SVN-35634 (SVN Rev 35634 from /trunk)

Copyright 1998-2011 Gerald Combs <[email protected]> and contributors.
This is free software; see the source for copying conditions. There is NO
warranty; not even for MERCHANTABILITY or FITNESS FOR A PARTICULAR PURPOSE.

Compiled (32-bit) with GTK+ 2.16.6, with GLib 2.24.2, with WinPcap (version
unknown), with libz 1.2.3, without POSIX capabilities, without libpcre, with
SMI
0.4.8, with c-ares 1.7.1, with Lua 5.1, without Python, with GnuTLS 2.8.5, with
Gcrypt 1.4.5, with MIT Kerberos, with GeoIP, with PortAudio V19-devel (built
Jan
23 2011), with AirPcap.

Running on 32-bit Windows 7, build 7600, with WinPcap version 4.1.2 (packet.dll
version 4.1.0.2001), based on libpcap version 1.0 branch 1_0_rel0b (20091008),
GnuTLS 2.8.5, Gcrypt 1.4.5, with AirPcap 4.1.1 build 1838.

Built using Microsoft Visual C++ 9.0 build 30729

Wireshark is Open Source Software released under the GNU General Public
License.

Check the man page and http://www.wireshark.org for more information.
--
I'm doing a capture across the network using WinPcap's remote capture feature. 
I'm capturing off a wireless interface that doesn't support promiscious mode
("Error while capturing packets: failed to set hardware filter to promiscuous
mode"), so I unchecked promiscious mode and start the capture.  If I click the
restart capture button in the toolbar, it tries to turn promiscious mode (my
default) back on, which stops the capture with the above error.  We should try
to use the same settings when restarting a capture.

-- 
Configure bugmail: https://bugs.wireshark.org/bugzilla/userprefs.cgi?tab=email
------- You are receiving this mail because: -------
You are the assignee for the bug.